

شرایط کسب تابعیت و شهروندی فنلاند 2022
شما عزیزان برای اخذ پاسپورت فنلاندی می بایست ابتدا به این کشور مهاجرت داشته باشید و اقامت آن را کسب کرده باشید. اقامت دارای دو نوع: موقت و دائم می باشد. شما پس از مهاجرت و ورود به فنلاند ابتدا می بایست کارت اقامت موقت این کشور را بگیرید که به صورت سالیانه تمدید می شود. پس از چند سال اقامت موقت نیز می توانید برای اخذ اقامت دائم آن درخواست دهید. اگر دولت فنلاند به شما کارتی موسوم به کارت PR اعطاء نمود یعنی اقامت شما در فنلاند دائمی است. نهایتا باید گفت که اگر اقامت دائم یا Permanent Residency فنلاند را بدست آورده باشید، آنگاه با رعایت شرایطی خاص و قبولی در آزمون شهروندی فنلاند موفق به اخذ پاسپورت ، گذرنامه یا تابعیت فنلاند خواهید شد.
داشتن پاسپورت یک کشور هم حقوق و هم وظایف معینی را برای شخص به دنبال خواهد داشت. شخص پس از اخذ شهروندی یک کشور، وظایف و تعهداتی در قبال دولت و ملت آن کشور خواهد داشت و دولت آن کشور نیز می بایست امکانات ، رفاهیاتی که در اختیار بومیان آن کشور قرار می دهد در اختیار شخض نیز قرار دهد.
معرفی کشور فنلاند
فنلاند یکی از کشورهای عضو شنگن و واقع در حوزه اسکاندیناوی می باشد که با کشورهای نروژ و سوئد همسایه است. فنلاند کشوری کوچک است که مساحتی بالغ بر 338 هزار کیلومتر مربع دارد. جمعیت این کشور بیش از پنج میلیون نفر است که از نظر جمعیت کم تراکم ترین کشور در اتحادیه اروپا به حساب می آید. پایتخت کشور فنلاند شهر هلسینکی است که واحد پول رسمی آن یورو است. مردم در این کشور به دو زبان فنلاندی و سوئدی صحبت می کنند. البته زبان اکثریت مردم ، فنلاندی است و فقط در جنوب و غرب فنلاند، مردم به زبان سوئدی صحبت می کنند. اختلاف ساعت ایران با فنلاند 1ساعت و نیم است.
فنلاند در سال های اخیر به دلیل نظام آموزشی قوی که دارد، مورد استقبال تعدادی از دانشجویان قرار گرفته است. اگر قصد تحصیل، کار و زندگی در فنلاند را دارید، حتما در نظر داشته باشید که فنلاند کشوری بسیار سرد است که حتی دمای آن در زمستان به منفی سی درجه نیز می رسد. همچنین از جمله کشورهای حوزه اسکاندیناوی است که هزینه زندگی در آن بسیار بالاست و اگر قصد شما مهاجرت به فنلاند از روش های متفاوت دارید، پیشنهاد می کنیم که قبل از هرگونه اقدامی این کشور را با دیگر کشورهای اروپایی و درجه یک دنیا مقایسه کرده و سپس اقدام نمایید.
به طور کلی اخذ تابعیت از طریق تولد، از دو روش خاک یا خون امکان پذیر است. با تولد فرزند در خاک کشوری مانند کانادا، فرزند تابعیت کانادایی دریافت خواهد کرد. اما اگر فرزندتان در کشوری مانند فنلاند به دنیا بیاید، به کودک تابعیت فنلاندی داده نخواهد شد. در صورتی کودک می تواند به این امر دست یابد که از پدر یا مادر فنلاندی به دنیا آمده باشد. در این مقاله باهم 6 راه اصلی اخذ پاسپورت فنلاندی را بررسی خواهیم نمود.
اعتبار و ارزش پاسپورت فنلاند
گذرنامه یا پاسپورت فنلاند یکی از معتبرترین پاسپورت ها در کل دنیا می باشد. پاسپورت این کشور در رتبه دوم از نظر اعتبار پاسپورت در رده بندی پاسپورت کشورهای دنیا قرار دارد. این پاسپورت هم رده با پاسپورت کشور لوکزامبورگ می باشد. اگر شما پاسپورت فنلاند را از طرق مختلف مانند کار، سرمایه گذاری، ازدواج به دست آورید، می توانید به 127 کشور دنیا بدون نیاز به ویزا سفر کنید و همچنین ویزای 44 کشوردیگر را در هنگام ورود ( در کشور مقصد ) دریافت نمایید و برای سفر به 27 کشور دیگر نیاز به اخذ روادید خواهید داشت.
از جمله کشورهایی که می توان با داشتن پاسپورت فنلاند بدون نیاز به اخذ ویزا سفر کرد، اکثریت کشور های قاره آمریکا، نظیر کانادا، آمریکا، برزیل، آرژانتین ، اکثریت کشور های قاره اقیانوسیه و چندی از کشور های مهم آسیایی و آفریقایی را نام برد. گفتنی است که اتباع فنلاندی برای سفر به کشورهای اروپایی آزادی تردد داشته و بدون هیچ ادوات شناسایی می توانند، بدون کنترل مرزی در اروپا تردد نمایند.

شهروندی فنلاند
روش های اخذ فنلاند
بسیاری از افراد به دلایل مختلف علاوه بر داشتن ملیت ایرانی ، قصد دارند ملیت یک کشور دیگر را داشته باشند. برای این منظور باید نکات زیادی را مد نظر قرار داد. یکی از نکات این است که از چه راههایی می توان به پاسپورت کشور مورد نظر دست یافت؟ شرایط آن چیست؟ آیا کشور مورد نظر تابعیت مضاعف را می پذیرد؟ اخذ گذرنامه فنلاندی از روش های مختلفی امکان پذیر است. از جمله این روش ها می توان به ویزاهای کاری، سرمایه گذاری اشاره کرد. حتما به این نکته توجه نمایید که مهاجرت از هر روشی، منجر به دریافت اقامت و تابعیت نخواهد شد. پس اگر قصد دریافت پاسپورت فنلاند را دارید، حتما در این مقاله که به بررسی هر کدام از این راه ها می پردازیم، با ما همراه باشید.

بنر تماس با شمیران گشت
برای تماس با موسسه شمیران گشت کافیست روی یکی از شماره های زیر کلیک کنید:
۰۲۱۲۶۳۵۵۷۰۱
۰۲۱۲۶۳۵۵۲۰۴
پاسپورت فنلاند از طریق کار
اگر به دنبال کار در فنلاند هستید، شما باید در ابتدا اجازه کار دریافت نمایید. برای دریافت اجازه کار، باید از قبل یک کار پیدا کنید. برای اینکه بتوانید در فنلاند کار پیدا کنید و پاسپورت فنلاند را از طریق کار دریافت نمایید، شما باید یک پیشنهاد شغلی از یک کارفرما در این کشور داشته باشید. برای یافتن کارفرما شما می توانید سایت موسسات کاریابی فنلاند را در وب سایت موسسه ملک پور بیابید و رزومه خود را در آنجا آپلود نمایید. حتما مدنظر داشته باشید که لازمه دریافت این پیشنهاد شغلی از کارفرما این است که حتما به زبان فنلاندی و یا سوئدی تسلط داشته باشید.
بیشتر بخوانید:
پاسپورت فنلاند از طریق تحصیل
مهاجرت تحصیلی به کشور فنلاند ، اخذ وجوز اقامت تحصیلی را در پی خواهد داشت. به منظور تامین هزینه های زندگی و تحصیلی بایستی حداقل به طور ماهیانه ۵۶۰ یورو داشته باشید. در زمان درخواست تحصیل در فنلاند بایستی بر اساس مدارکی این تمکن مالی خود را اثبات نمایید. برای اقامت دوساله در فنلاند داشتن تمکن مالی 13,440 یورو الزامی می باشد. در رابطه با حق کار کردن دانشجویان می توان گفت که در کشور فنلاند دانشجویان می توانند به طور متوسط ۲۵ ساعت در هفته کار کنند. اگر دانشجویان خواهان کار در کشور فنلاند هستند می توانند قبل از اتمام تحصیلشان، درخواست اقامت کاری دهند که در طول این پروسه بتوانند به دنبال کار متناسب با مدارک خود باشند. اعتبار اقامت کاری یک سال می باشد و قابل تمدید نیست.
بیشتر بخوانید:
پاسپورت فنلاند از طریق سرمایه گذاری
فنلاند در تاریخ 1 ژانویه 1995 به عضویت اتحادیه اروپا پیوست. از کل جمعیت اتحادیه اروپا حدود 1.1 درصد را کشور فنلاند تشکیل می دهد. زبان رسمی این کشور فنلاندی و سوئدی می باشد. سیستم سیاسی این کشور بر اساس جمهوری پارلمانی می باشد. کشور فنلاند از قانون تابعیت مضاعف پیروی می کند به همین علت بسیاری از مهاجران اقدام به اخذ اقامت و تابعیت این کشور می کنند. داشتن تابعیت دو گانه دارای مزایایی می باشد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:
- محسوب شدن همزمان شهروند هر دو کشور
- دسترسی به دو سیستم خدمات اجتماعی، کار و مالکیت در هر دو کشور
- امکان سفر بین دو کشور
- مجوز کار بدون محدودیت در هر دو کشور
- مجوز خرید ملک در هر دو کشور
برای اخذ مجوز اقامت داشتن شرایطی همچون راه اندازی یک کسب و کار که متعلق به متقاضی باشد و شخصا در شرکت فنلاندی خود مشغول باشد، مشارکت کامل در شرکت الزامی می باشد. برای اخذ مجوز اقامت بایستی کسب و کاری را در این کشور راه اندازی کنید . این کسب و کار نیازمند ارائه طرح یا پلنی می باشد. این طرح بایستی برای دولت فنلاند سودآور باشد . بعد از تاییدیه این طرح می توانند نسبت به اخذ اقامت اقدام کنند. برای ایجاد کسب و کار، افرادی که اقامت دائم و شهروندی در یکی از کشورهای اتحادیه اروپا داشته باشند، نیاز به مجوز اقامت در این کشور ندارند، اما شهروندان غیر اتحادیه اروپا نیاز به مجوز اقامت دارند. همچنین باید این کسب وکار سود آور باشد و باید ثابت گردد که درآمد حاصل از این کسب و کار معیشت شما و هزینه های زندگی تان را برآورد می کند.
خرید ملک در فنلاند یکی دیگر از طرق سرمایه گذاری در این کشور می باشد، اما نمی توان از این طریق پاسپورت اخذ کرد. درباره قوانین مهاجرتی و قوانین مختص به هر کشور متفاوت می باشد به طوری که در بعضی کشورها با خرید ملک به افراد اجازه اقامت داده می شود و در برخی دیگر امکان پذیر نیست. بنابراین با خرید ملک در این کشورها امتیازی همچون رشد قیمت ملک بر اساس سرمایه گذاری لحاظ می گردد.
پاسپورت فنلاند از طریق تولد
کشورها برای اعطای تابعیت از دو قانون خاک و خون پیروی می کنند. کشور فنلاند از سیستم خون پیروی می کند. همچنین از قانون اقامت نیز تبعیت می کنند. قانون اعطا و اخذ پاسپورت و تابعیت در فنلاند از تاریخ ۱ ژوئن ۲۰۰۳ تصویب گردید. در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:
- قانون خون
- کودکی که در فنلاند متولد می شود تنها در صورتی تابعیت تعلق می گیرد که یکی از والدین او فنلاندی باشد.
- اگر کودک تازه متولد شده در فنلاند، والدین مشخصی نداشته باشد مقامات کشور فنلاند برای جلوگیری از بی تابعیتی به کودک پاسپورت کشور فنلاند را اهدا می کنند.
- فرزندان و کودکانی که یکی از والدینشان فنلاندی باشد ولی ازدواج رسمی صورت نگرفته است انتقال تابعیت و کسب پاسپورت صورت نمی گیرد.
- اقامت
افراد خارجی که در فنلاند به دنیا آمده و اقامت داشته اند اما اقامتشان به صورت مدوام نبوده است در این صورت مجموع مدت زمان اقامتشان که در فنلاند حضور داشته اند و زندگی کرده اند در نظر گرفته می شود. بنابراین اعطای تابعیت بر اساس اقامت بدین صورت است که پروسه زندگی در فنلاند 7 سال می باشد که 2 سال از این پروسه بایستی به طور مداوم در این کشور حضور داشته باشد.

تابعیت فنلاند
پاسپورت فنلاند از طریق ازدواج
برای اعطای تابعیت از طریق ازدواج داشتن شرایطی همچون: داشتن پاسپورت معتبر، عدم ممنوعیت ورود به کشور، گذشت 4 سال از ازدواج و تسلط به زبان فنلاندی الزامی می باشد.
- گذرنامه معتبر
- عکس
- کپی رنگی از تمام صفحات گذرنامه
- کپی رنگی از تمام صفحات گذرنامه همسر
- تکمیل فرم PK2_Plus (فرم توضیح روابط خانوادگی) توسط همسر فنلاندی پرشده و امضا شود)
- تکمیل فرم MP_1 اگر در فنلاند حضور دارید و برای اولین بار درخواست اقامت می کنید.
- اثبات تمکن مالی
- مشخص بودن محل اقامت در فنلاند
- عکس
بیشتر بخوانید:
پاسپورت فنلاند از طریق پناهندگی
بر اساس کنوانسیون مربوط به پناهندگان ، پناهنده به شخصی اطلاق می شود که از لحاظ جانی در کشور خود مورد تهدید قرار می گیرد. در این راستا فرد برای ادامه زندگی و امنیت خود و خانواده اش تصمیم به پناهندگی در کشور های دیگر می کند. ارائه مدارک کامل و معتبر برای پناهندگی امری اساسی می باشد . چرا که در صورت نقص و کذب این مدارک، پناهنده از کشور فنلاند اخراج و به کشور خود بازگرداننده می شود. کشور فنلاند بر اساس قوانین مربوط به کنوانسیون پناهندگی ، مواردی برای پناهندگان از شورای اروپا را قبول کرده است.
شایان ذکر است که موسسه شمیران گشت هیچگونه خدماتی در زمینه پناهندگی ارائه نمیدهد .
بیشتر بخوانید:
شرایط و راههای مهاجرت به فنلاند
عکس پاسپورت فنلاند
در تصویر زیر نمونه پاسپورت فنلاندی را قرار داده ایم تا بیشتر با ظاهر آن آشنا شوید.

عکس پاسپورت فنلاند
شرایط دریافت شهروندی فنلاند
کسانی که خواهان اخذ پاس فنلاند هستند بایستی به سه زبان رسمی کشور فنلاند ( انگلیسی، سوئدی و فنلاندی) تسلط داشته باشند. مدارک موردنیاز جهت دریافت پاسپورت فنلاند :
- داشتن تمکن مالی
- عدم سوء سابقه و پرداخت تعهدات مالی
- پاسپورت معتبر
- گواهی مهارت زبان فنلاندی یا سوئدی یا دانستن زبان اشاره فنلاندی
- زندگی در فنلاند
آژانس مسافرتی شمیران گشت، خدمات مسافرتی گردشگری و جهانگردی