

کشور دانمارک از بهترین کشورهای حوزه اسکاندیناوی و اتحادیه اروپا می باشد. این کشور سومین کشور شاد دنیا می باشد و به همین دلیل از جمله کشورهای مورد توجه جهت مهاجرت برای بسیاری از ایرانیان بوده است. یکی از مهم ترین مواردی که می تواند در انتخاب کشوری جهت مهاجرت در نظر گرفت، راه های اخذ پاسپورت آن کشور است و مسلماً اخذ پاسپورت و تابعیت کشور مورد نظر یکی از دغدغه های مهاجرین می باشد. امیدواریم با مطالعه این مقاله که توسط کارشناسان مهاجرت موسسه شمیران گشت به نگارش در آمده، تمامی پرسش های شما پاسخ داده شود و اطلاعات کاملی در خصوص پاسپورت دانمارک در اختیار شما همراهان ارجمند ارائه داده باشد.
درباره کشور دانمارک
دانمارک از کشورهای شمال اروپا و جنوبی ترین کشور حوزه اسکاندیناوی می باشد. این کشور سومین کشور شاد دنیا است و از لحاظ کمترین تفاوت درآمدی مردم و فاصله طبقاتی کم، در این کشور رتبه اول را در دنیا دارا می باشد. دانمارک از دو منطقه خود مختار به نام جزایر فارو و گرینلند تشکیل شده است. کشور دانمارک عضو اتحادیه اروپا بوده و برخی از قوانین این کشور همسو با قوانین اتحادیه اروپا می باشد.
تبعه کشور های دیگر برای اخذ تابعیت دانمارک ابتدا بایستی اقامت موقت دانمارک را اخذ نمایند و در حالت های مختلف بعد از 4 یا 5 سال می توانند اقامت دائم دانمارک را کسب کنند؛ پس از اخذ اقامت دائم شخص متقاضی بایستی درخواست تابعیت دانمارک را نماید. دولت دانمارک در بسیاری موارد از دوتابعیتی جلوگیری می کند به جز در مواردی خاص دوتابعیتی پذیرفته شده است. در ادامه این مطلب تمامی راه های اخذ تابعیت و پاسپورت دانمارک بررسی خواهد شد.
بیشتر بخوانید:
دانمارک و جاذبه های زیبای این کشور
ارزش پاسپورت دانمارک | با پاسپورت دانمارک به کدام کشورها میتوان سفر کرد ؟
پاسپورت دانمارک ، سومین پاسپورت قدرتمند دنیا بعد از امارات متحده عربی و آلمان می باشد. دارندگان پاسپورت دانمارک مجوز سفر بدون ویزا به 165 کشور را دارند که از این تعداد برای 127 کشور بدون صدور روادید، برای 37 کشور باید ویزای ورودی تهیه نمایند و برای 33 کشور دیگر قبل از اقدام به سفر بایستی ویزا دریافت دارند. پاسپورت این کشور در رده سوم با کشورهایی نظیر سوئد، لوکزامبورگ، فنلاند، سوئیس، آمریکا می باشد. پاسپورت این کشور برای افراد بزرگسال به مدت 10سال و برای کودکان برای 5 سال صادر می شود. پاسپورت های دانمارک و گرینلند دارای پوشش رنگ زرشکی و پاسپورت جزایر فارو پوشش سبز می باشد. در روی جلد پاسپورت دانمارک عبارت DANMARK و در زیر آن عبارت PAS نوشته شده است و از 1 اوت سال 2006 پاسپورت بیومتریک صادر می شود و در روی جلد در بالا عبارت DANMARK و در زیر آن عبارت DEN EUROPEISKE UNION نوشته شده است. برای پاسپورت گرینلند متن KALAALLIT NUNAAT و جزایر فارو عبارت FROROYAR نوشته شده است.
روش های اخذ شهروندی دانمارک
پاسپورت دانمارک به واسطه داشتن یک اقامت در این کشور قابل وصول می باشد؛ حال این اقامت می تواند از یکی از طرق 6 گانه مهاجرتی حاصل شود. برخی از این روش ها منجر به اخذ تابعیت اصلی می شود و برخی دیگر باعث کسب تابعیت فرعی می گردند.
تابعیت به دو صورت است تابعیت اصلی و تابعیت فرعی؛ تابعیت اصلی براساس قاعده خون و یا قاعده خاک بررسی می گردد و در تابعیت فرعی شخص می تواند با واسطه هایی نظیر کار در دانمارک ، سرمایه گذاری در دانمارک یا تحصیل در دانمارک تابعیت این کشور را کسب نموده و موفق به اخذ پاسپورت دانمارک شود.
برای تماس با موسسه شمیران گشت کافیست روی یکی از شماره های زیر کلیک کنید:
۰۲۱۲۶۳۵۵۷۰۱
۰۲۱۲۶۳۵۵۲۰۴
پاسپورت دانمارک از طریق کار
متقاضیان می توانند به روش های زیر در کشور دانمارک مشغول بکار شوند:
- از طریق اجرای سریع و آسان برای شرکت هایی که امکان استخدام نیروی کار خارجی با مدارک تخصصی را دارند، کار در دانمارک را فراهم می کند.
- اگر شخصی در دانمارک یک پیشنهاد شغلی با حقوق بالا داشته باشد می تواند ویزای کار دانمارک را اخذ نماید. این حقوق باید بالای 426،985 کرون دانمارک در سال باشد.
- اگر نوع تخصص متقاضی در لیست مشاغل مورد نیاز دانمارک وجود داشته باشد می تواند ویزای کار دانمارک را اخذ نماید.
- متقاضیانی که به عنوان یک محقق هزینه تحصیل را پرداخت کرده باشند، می تواند با ویزای کار دانمارک وارد دانمارک شود.
- اگر برای مدرک دکترا در دانمارک ثبت نام کنید و از دانشگاه حقوق دریافت نمایید می توانید ویزای کار دریافت دارید.
نکته حائز اهمیت این است که اگر از ایران قصد کار در دانمارک را دارید باید حتماً یک کارفرما در این کشور داشته باشید تا بتوانید ویزای کار دانمارک را دریافت کنید. برای اخذ اقامت دائم دانمارک از طریق کار داشتن شرایطی همچون:
- اشتغال به کار زمان درخواست ویزا
- کارفرما باید مورد تأیید سازمان siri باشد
- کار دائمی داشته باشید
- اقدام به خود اشتغالی در دانمارک نمایید
- اگر در یک شغل موقت مشغول به کار هستید، قرارداد کار جدید داشته باشید که کارفرما تأیید کند به شما نیاز دارد و باید در هفته حداقل 15 ساعت کار انجام دهید.
افرادی که ویزای کاری دانمارک را اخذ نمایند امکان اینکه خانواده را به همراه خود داشته باشند برایشان فراهم می باشد. علاوه بر همسر و فرزندان اگر شخص بتواند اثبات کند که پدر و مادرش وابستگی به وی دارند و می تواند تمکن مالی کند، می تواند آن ها را نیز به دانمارک آورد. مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای کار دانمارک به قرار زیر است:
- پاسپورت معتبر
- نامه پیشنهاد شغلی از یک شرکت مورد تأیید در دانمارک
- نامه عدم سوءپیشینه
- تکمیل فرم های مربوطه به نام AR6
- مدارک هویتی
- قرارداد کار معتبر
اگر در 4 سال اخیر 3 سال و 6 ماه به صورت مداوم کار کرده باشید می توانید تقاضای اقامت دائم دانمارک را داشته و بعد از آن تقاضای تابعیت دانمارک نموده و پاسپورت دانمارک را اخذ نمایید. دانمارک از جمله کشورهایی است که از نرخ بیکاری پایینی برخوردار است. بدین معنی که در این کشور شانس کاریابی بالا می باشد.
بیشتر بخوانید:
پاسپورت دانمارک از طریق تحصیل
در مؤسسات آموزش عالی دانمارک بیش از 600 رشته به زبان انگلیسی و بیش از ۴۰ وجود دارد که به متقاضیان تدریس می شوند که همه در سطح بین المللی شناخته شده و با کیفیت بالای آموزشی به دانشجویان ارائه می گردد. دانشجویان می توانند بین چهار نوع موسسات آموزشی دانمارکی همچون: دانشگاه ها، کالج ها، موسسات اموزش عالی هنری، مدارس آموزش و پرورش دریایی را می توانند انتخاب کنند.
هزینه تحصیل در دانمارک با توجه به رشته و مقطع بین 6000 تا 16000 هزار یورو است که به طور متوسط اکثر رشته ها و دانشگاه ها بین 12 تا 15 هزار یورو است و از جمله کشورهای ارزان اروپایی برای تحصیل به حساب می آید. مدت زمان تحصیل در دانمارک در مقطع لیسانس 3-4 سال؛ مقطع فوق لیسانس 1 تا 1/5 سال و مقطع دکتری معمولا 3 ساله است. پنج دانشگاه دانمارک در فهرست رنک بندی 400 دانشگاه برتر دنیا قرار دارند. از جمله دانشگاه های مشهور دانمارک می توان به دانشگاه آرهوس، دانشگاه کپنهاگن، دانشگاه تکنولوژی دانمارک و دانشکده کسب و کار کپنهاگن اشاره کرد. مهترین ویژگی که برای متقاضیان تحصیل در دانمارک وجود دارد این است که پس از تحصیل یک سال انترشیپ دارید به این معنا که تا یک سال پس از تحصیل اجازه کاریابی مرتبط با رشته تحصیلی تان در کشور دانمارک را دارید.
کلیه دانشجویان بین المللی مشغول به تحصیل در دانمارک می توانند به صورت پاره وقت هم در یکی از مشاغل این کشور مشغول به کار شوند و تا ۲۰ ساعت در هفته کار کنند. حداقل در آمد برای مشاغل دانشجویی ۱۰ تا ۱۲ یورو برای هر ساعت است.
بیشتر بخوانید:

تابیعت دانمارک
پاسپورت دانمارک از طریق سرمایه گذاری
سرمایه گذاری در دانمارک از مزایای فراوانی برخوردار است، از جمله این مزایا می توان به امکان سفر به سایر کشور های اروپایی، امکان سرمایه گذاری در دیگر کشورهای اروپایی پس از سرمایه گذاری در دانمارک و یا برخورداری رایگان شخص از امکانات رفاهی، درمانی، تحصیلی برای فرد و اعضای خانواده و امکان اخذ اقامت و تابعیت کشور دانمارک اشاره کرد. نکته ی مهم اینکه سرمایه گذاری در دانمارک از طریق خرید ملک ، کارآفرینی و ثبت شرکت انجام خواهد گرفت و سرمایه گذاری در دانمارک از طریق خرید ملک منجر به اخذ اقامت و پاسپورت دانمارک نمی شود .
قیمت ها برای خرید ملک مسکونی در مرکز شهر حدوداً بین 15 هزار کرون تا 30 هزار کرون برای هر متر مربع است. درخارج ازمرکز شهر نیز حدودا بین 12 هزارکرون تا 20 هزار کرون خواهد بود. سرمایه گذاری از طریق کارآفرینی منجر به اجازه کار و اقامت برای فرد سرمایه گذار شده و در نهایت امکان تمدید هم در صورتی که سرمایه گذاری پابرجا باشد وجود خواهد داشت در واقع بعد از حدود 5 سال فرد می تواند تقاضای اقامت دایم نماید. سرمایه گذاری در دانمارک از طریق ثبت شرکت منجر به اقامت سه ساله برای فرد سرمایه گذار می شود و در نهایت در صورتی که به سود دهی برسد و کسب و کاری راه اندازد بعد از حدود 5 سال منجر به اقامت دایم خواهد شد و بعد از آن می تواند درخواست پاسپورت نماید.
هر گونه سرمایه گذاری طبیعتاً ریسک های خود را خواهد داشت و راه بهتری برای ورود به این کشور از طریق تحصیل در دانمارک می باشد تا بعد از بررسی بازار کار و تحلیل کسب و کار خود در منطقه دست به سرمایه گذاری بزنید تا ریسک ناشی از سرمایه گذاری خود را به حداقل برسانید .
پاسپورت دانمارک از طریق تولد
کشورها برای اعطای تابعیت از دو سیستم خاک و خون پیروی می کنند. قانون دانمارک سیستم خون نسبی را برای کودکان متولد شده مورد پذیرش قرار داده است به این ترتیب که اگر فرزندی از پدر و مادر دانمارکی متولد شده باشد یا از پدر یا مادری که یکی از آنها تبعه دانمارک باشد متولد شده باشد (حتی اگر در خاک کشور خارجی به دنیا آمده باشد) دانمارکی محسوب می گردد و این به شرطی ممکن است که این تبعه دانمارکی با تبعه خارجی ازدواج رسمی نموده باشد و بدون ازدواج رسمی این امر که آن نوزاد تبعه دانمارک گردد وجود ندارد. هزینه های کلیه روش های حمایتی در طول دوران بارداری، تولد و پس از تولد توسط دولت برای ساکنان دانمارک پوشش داده می شود.
برای غیر ساکنان، ممکن است بعضی از هزینه ها بر اساس پرونده باشد. همه افراد در دانمارک حق دریافت خدمات پزشکی دارند، اما خدمات اضافی درخواست شده توسط خانواده مانند اسکن اضافی یا مراقبت های خصوصی به صورت جداگانه پرداخت می شود. اگر تولد در دانمارک و از پدر و مادر خارجی روی دهد، اثری بر تابعیت والدین نخواهد داشت اما آن ها به واسطه ی این تولد می توانند اقامت موقت دریافت نمایند ولی قانون دانمارک سیستم خاک نسبی را هم مورد پذیرش قرار داده است و آن کودک پس از ۸ سال زندگی در دانمارک به عنوان تبعه دانمارک محسوب می گردد.
پاسپورت دانمارک از طریق ازدواج
کسانی که خواهان اخذ پاسپورت هستند می توانند از طریق ازدواج به این امر دست یابند. شایان ذکر است که پاسپورت دانمارک بلافاصله با ازدواج طرفین اعطا نمی شود. بلکه ابتدا اقامتی دو ساله به آنها اعطا می شود . شخص خارجی برای داشتن شرایطی برای اخذ تابعیت و پاسپورت دانمارک الزامی می باشد که عبارتند از:
- داشتن خانه مشترک
- عدم سوء پیشینه و امنیت ملی برای کشور دانمارک
- تمکن مالی برای خود و همسر
بیشتر بخوانید:
پاسپورت دانمارک از طریق پناهندگی
پناهندگی یکی دیگر از روش های اخذ پاسپورت دانمارک می باشد . این روش علاوه بر هزینه های بسیار زیاد مالی ، پرخطرترین نیز محسوب می شود. طبق کنواسیون ژنو، پناهنده به کسی اطلاق می شود که در کشور خود از لحاظ جانی مورد تهدید و در خطر قرار گرفته است.
موسسه شمیران گشت در زمینه پناهندکی هیچ گونه خدماتی ارائه نمی دهد. این بخش از مقاله صرفا جهت اطلاع شما عزیزان از مبحث پناهندگی می باشد.
دانمارک عضو کنواسیون حقوق بشر سازمان ملل و معاهده دوبلین و دوبلین 3 می باشد. قوانین سخت گیرانه در خصوص پناهندگان در این کشور از اواخر سال 2015 اعمال شد. از این برای اخذ پاسپورت و مهاجرت روش های دیگر بهتر از روش پناهندگی می باشد. پروسه اخذ تابعیت از طریق پناهندگی بدین صورت است که پناهجو ابتدا بایستی در اداره پلیس دانمارک ثبت نام و فرم های مربوطه را تکمیل نماید.
بعد از گذشت 8 تا 10 ماه از این پروسه، مصاحبه ایی در اداره مهاجرت انجام می پذیرد. این مصاحبه که در یک روز انجام می پذیرد تعیین کننده رد یا پذیرش درخواست پناهندگی پناهجو می باشد. شایان ذکر است که در صورت رد شدن درخواست پناهندگی، به فرد مهلت رسیدی و درخواست مجدد داده می شود.
بیشتر بخوانید:
شرایط و راههای مهاجرت به دانمارک

شهروندی دانمارک
مراحل دریافت شهروندی دانمارک
همان طور که پیش تر در این مقاله مورد بررسی قرار دادیم؛ کشور دانمارک همانند بقیه کشورهای حوزه کارائیب ، اقدام به فروش پاسپورت خود نمی کند. در این راستا برای اخذ پاسپورت ؛ ابتدا بایستی اقامت این کشور را بدست آورد . مجوز اقامت به دو صورت یک ساله و دو ساله می باشد. این اقامت ها قابل تمدید هستند. بعد از گذشت پروسه ایی معین 8 ساله بر اساس شرایطی ، پاسپورت اعطا می شود. برای اخذ اقامت دائم داشتن شرایطی الزامی می باشد که عبارتند از :
- سن بالای 18 سال
- معتبر بودن اقامت موقت متقاضی در زمان درخواست
- اقامت قانونی به مدت 8 سال در دانمارک
- عدم سوء پیشینه
- نداشتن هیچ گونه بدهی عمومی به دولت
- شاغل بودن متقاضی
- داشتن حداقل 3 سال و 6 ماه سابقه کاری
- اخذ سطح 2 مدرک زبان دانمارکی
همچنین چهار مورد اساسی و الزامی برای اعطای اقامت دائم وجود دارد که متقاضی بایستی 2 مورد را حتما داشته باشد . در صورت داشتن 4 مورد ، بعد از 4 سال ، اقامت دائم اعطا می شود.
- اخذ سطح 3 مدرک زبان دانمارکی
- داشتن حداقل 4 سال سابقه کاری
- بودن شهروند فعال
- برای مدت 2 سال درآمد ثابت 286,526 کرون دانمارک در سال داشته باشند
شرایط اخذ تابعیت و پاسپورت دانمارک:
- داشتن اقامت دائم
- وفادارا بودن به جامعه دانمارک و ادغام شدن
- کسب نمره قابل قبول در رابطه با فرهنگ و تاریخ دانمارک
- زندگی به مدت 9 سال در دانمارک
- استفاده نکردن از از حمایت عمومی به مدت بیش از 6 ماه
- مستقل بودن مالی
- عدم ارتکاب به جرمی
عکس پاسپورت دانمارک
در تصویر زیر می توانید نمونه عکس پاسپورت دانمارک را مشاهده نمایید و با جزئیات آن بیشتر آشنا شوید.