

نیشابور یکی از شهرهای زیبای خراسان رضوی میباشد،غذاهای محلی هر شهر بیانگر آداب و رسوم و سلایق خاص مردم آن منطقه میباشد،نیشابور نیز همانند دیگر شهرهای ایران دارای غذاهای محلی ویژه ای میباشد که از دیرباز بوده و همچنان نیز توسط زنان قدیمی تر طبخ میشود. آژانس هواپیمایی شمیران گشت برای آشنایی بیشتر شما عزیزان یکسری از این غذاهای محلی را گردآوری کرده است و برای شما معرفی میکند .
شمیران گشت برگزار کننده تورهای گردشگری داخلی و خارجی همراه با اخذ ویزای شینگن
برای تماس با موسسه شمیران گشت کافیست روی یکی از شماره های زیر کلیک کنید:
۰۲۱۲۶۳۵۵۷۰۱
۰۲۱۲۶۳۵۵۲۰۴
آش اماج
این آش خوشمزه از غذا های محلی نیشابور ( استان خراسان ) است که به اسم آش بی بی هم شناخته میشود. با اماج خانگی تهیه میشود و تلفظ آن amaj ( اَماج – عَماج ) است.
آش حلبه و زيره نيشابور
آش حلبِه و زيره نيشابور یکی دیگر از غذاهای بومی شهرستان نیشابور است. حلبه نام دیگر شنبلیله است. شنبلیه برای درمان، کمخونی، ترس، راشیتیسم، خنازیر، لنفاتیسم، دیابت و تقویت لوزالمعده مفید است. این گیاه به حدی خاصیت دارد که حتی پیامبراسلام (ص) هم مصرف آن را توصیه کرده است. آش حلبه و زیره، یکی از غذاهای مناسب برای زنانی است که به تازگی زایمان کردهاند. برای تهیهی این آش خوشمزه از موادی همچون برنج، حلبه، زیرهی سیاه، زردچوبه و نمک استفاده میکنند. البته میتوان برای خوشمزهتر شدن آن، به برنج در حال جوش مقداری آلوبخارا اضافه کرد. در ضمن اگر طعم شیرین را دوست داشته باشید، میتوانید به جای نمک از شکر استفاده کنید.
آش بلغور گندم نيشابور
بعد از ورود اسلام به ایران، نذری دادن در ایام سوگواری بهرسم دیرینهی اغلب ما تبدیل شده است و به بهانههای مختلفی دورهم جمع میشویم تا با پخت غذاهای سنتی ایرانی، نذر و دین خود را ادا کنیم. در هر گوشه از کشورمان با توجه به فرهنگ مردم، غذاهای سنتی همان منطقه را برای نذری دادن انتخاب میکنند. آشها معمولا برای نذری گزینهای مناسب هستند که طرفداران زیادی هم دارند. آش بلغورگندم نيشابور یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزهی استان خراسان است و همانطور که از اسمش مشخص است، خواستگاه اصلی آن به نیشابور میرسد. مردم این شهر علاقهی زیادی به این غذا دارند و به همین خاطر در روزهای عزاداری، با تهیهی آش بلغور نیشابوری در حجم زیاد، سنتهای دیرین خود را اجرا میکنند. ازجمله ترکیبات اصلی این نوع آش میتوان به نخود، لوبیا قرمز باقالی، عدس، بلغور گندم، بادمجان، گوجهفرنگی، پیاز، سبزیهایی مانند تره، جعفری، گشنیز و شووید، روغن، نمک و فلفل اشاره کرد.
خورشت ریواس
یکی از غذاهای سنتی و بهاری خراسان رضوی و نیشابور، خورشت ریواس است. گیاه ریواس یک گیاه خودرو است که در فصل بهار و در مناطق کوهستانی رشد می کند، و در تمامی مناطق کشور که به ریواس دسترسی دارند این خورشت طبخ می شود.
در نیشابور هم به دلیل رشد فروان این گیاه، مردم از آن برای تهیه یک خورشت خوشمزه استفاده می کنند. طعم ترش و تازه خورشت ریواس یه دلیل ترش بودن گیاه ریواس باعث شده تا این خورشت مورد پسند اکثر ذائقه ها باشد. برای تهیه خورشت ریواس از گوشت بدون استخوان، پیاز، شکر، نعنا و جعفری تازه استفاده می کنند.
حلیم عدس
همه ما با این غذای محبوب ایرانی آشنا هستیم اما حلیم انواع مختلفی دارد. در خراسان چند نوع حلیم مثل حلیم نیشابوری و حلیم عدسی وجود دارد که طرفداران زیادی دارد. حلیم عدس همانطور که از نامش پیداست با عدس پخته می شود. علاوه بر آن ارزن بدون پوست، گوشت سردست، برنج خیس خورده، نعنا خشک، گردو، پیاز سرخ کرده، کشک و روغن هم از مواد اولیه آن به شمار می رود.
طرز تهیه حلیم عدس :
گوشت را با مقداری پیاز در قابلمه بریزید تا پخته شود؛ مثل آبگوشت. وقتی که نیم پز شد عدس ها را که از قبل خیس کرده اید به آن اضافه کنید. عدس ها باید ده دقیقه بجوشند و پس از آن برنج اضافه شود.مواد باید به خوبی پخته شوند. بعد از اینکه مواد پخته شد گوشت و عدس را کوبیده یا در مخلوط کن بریزید تا به خوبی میکس شود.
2 لیوان آب یا آبگوشت و نمک و فلفل روی مواد بریزید و شعله گاز را کم کنید. زمانی که حلیم کشدار و غلیظ شد اصطلاحا می توان گفت جا افتاده است. حالا می توانید حلیم ها را در ظرف ریخته و با کشک و نعنا و پیازداغ و گردو تزئین کنید. چون عدس غذایی سرد است بهتر است حتما نعنا و گردو که طبع گرمی دارند با آن مخلوط شوند تا غذا معتدل شود.