

کشور سوئیس (Switzerland) کشوری در قاره ی اروپا و عضو معاهده ی شنگن می باشد. پایتخت سوئیس شهر برن است و مساحت کلی این کشور نزدیک به 41290 کیلومتر است. جمعیت سوئیس 7.5 میلیون نفر و زبان های رسمی در سوئیس آلمانی، ایتالیایی، رومانیایی و فرانسوی می باشد. سوئیس از 26 کانتون ( ایالت) تشکیل شده است و شهر های زوریخ و ژنو از مهمترین شهر های این کشور به حساب می آیند. سوئیس از ثروتمند ترین کشور های جهان محسوب می شود. متوسط در آمد سالیانه ی شهروندان این کشور 80 هزار دلار می باشد. سوئیس کشوری صلح طلب و بی طرف در مجامع بین المللی است و مقر اصلی سازمان های بزرگ جهان مانند سازمان ملل، سازمان تجارت جهانی WTO و صلیب سرخ نیز در کشور سوئیس قرار دارد. سوئیس کشوری با اقتصاد قوی نیز به شمار می رود و همچنین جاذبه های توریستی بدون اغراق خیره کننده ای دارد. به طور کلی سوئیس کشوری عالی برای زندگی و کار به شمار می رود)که درخواست بسیاری از افراد برای مهاجرت می باشد. البته کشور سوئیس را می توان یکی از گران ترین کشورها دانست و این یکی از معایب مهاجرت به سوئیس است .در ادامه این مقاله با شمیران گشت همراه باشید .
مهاجرت به سوئیس از طریق کار
مهاجرت به سوئیس و اخذ ویزای کار سوئیس از سال 2015 به طور فزاینده ای دشوار شده است. دلیل این امرآن است که اخیراً دولت سوئیس سهمیه مجوز کار را برای اتباع غیر اتحادیه اروپا / EFTA جمع آوری کرده است. سهمیه های غیر اتحادیه اروپا و EFTA برای مجوزهای کاری کوتاه مدت مجوزهای( L) و مجوزهای کار دراز مدت مجوزهای ( B) هر کدام 1000 سهم کاهش یافته است. همچنین بسته به نوع ویزایی که برای آن درخواست می کنید ، شرایط ارائه مدرک زبان را افزایش داده و روند درخواست ویزا را پیچیده تر کرده است. اتباع غیر سوئیس اکنون باید حداقل و در یک سطح A1 با زبان غالب کانتون سوئیس خود صحبت کنند و بنویسند. در حالی که اگر متقاضی ویزای سطح B هستید و به هیچ یک از چهار زبان رسمی صحبت نمی کنید، باید حداقل مدرک ثبت نام در یک دوره زبان را ارائه دهید. اتباع غیر اتحادیه اروپا و EFTA که می خواهند به کار در سوئیس پرداخته و از این طریق به سوئیس مهاجرت و در این کشور زندگی کنند ، باید بدانند که دولت سوئیس سهمیه اعطای مجوز را صادر خواهد کرد، این بدان معنی است که دولت فقط اجازه می دهد هر سال تعداد معینی متقاضی مجوز ویزای کاری را دریافت کنند. سوئیس عضو اتحادیه اروپا نیست ، اما هنوز توافق هایی با اتحادیه اروپا برای تنظیم روند امور مهاجرت انجام میدهد. اگر شما شهروند یک کشور اتحادیه اروپا باشید ، شهروندان اتحادیه اروپا می توانند حداکثر 90 روز در سوئیس بدون نیاز به مجوز کار، کار کنند. اتباع اروپایی برای اقامت بیشتر از 90 روز و داشتن اجازه کار، باید مجوز های مربوطه را اخذ نمایند.
شهروند اتحادیه اروپا که متقاضی دریافت اجازه اقامت هستند باید مدارک زیر را ارائه دهند :
- گذرنامه معتبر یا کارت شناسایی ملی
- کپی یک قرارداد اجاره ای برای نشان دادن اثبات آدرس
- عکس هایی با اندازه گذرنامه
- قرارداد کاری یا جزئیات کار خود اشتغالی که قصد انجام آن را دارند (از جمله سوابق حسابداری)
در مورد اتباع کشورهایی غیر از اتحادیه اروپا، فقط در صورتی واجد شرایط هستند که مجوز کار سوئیس را بدست آورند. به این معنی که فقط قادر خواهند بود به مشاغل حرفه ای که به آموزش عالی احتیاج دارند مشغول شوند و این به یک پیشنهاد شغلی نیازمند است که از قبل دریافت کرده باشند. فقط پس از دریافت آن می توانید برای اقامت و اجازه کار اقدام نمایید. اثبات اینکه شخص مناسب برای اخذ مجوز کار هستید یا خیر بر عهده ی کارفرما است. کارفرما باید درخواستی را به مقامات محلی ارسال کند و به آنها باید ثابت کند که هیچ شهروندی از کشورهای دیگر اتحادیه اروپا که می توانند واجد شرایط شغل باشند ، برای تأیید این درخواست وجود ندارد .علاوه بر صلاحیت های حرفه ای، شما همچنین ملزم به رعایت معیارهای خاص دیگری هستید که ادغام حرفه ای و اجتماعی طولانی مدت شما را تسهیل می کنند. این شامل؛ سازگاری حرفه ای و اجتماعی ، دانش یک زبان (یا زبانها) و سن مناسب می باشد. در صورت موفقیت آمیز بودن درخواست شما ، مقامات اداره مهاجرت سوئیس، به سفارت محلی سوئیس اطلاع می دهند و سپس می توانید قرار ملاقات را با کارفرما بگذارید و برای تکمیل درخواست خود در آنجا حاظر شوید.
مهاجرت به سوئیس از طریق سرمایه گذاری
سرمایه گذاری یکی دیگر از روش های مهاجرت به سوئیس می باشد که طرفداران بسیاری نیز دارد. در مورد مهاجرت به سوئیس از طریق سرمایه گذاری باید بدانید که روش های متفاوتی برای سرمایه گذاری در این کشور وجود دارد؛ مانند خودحمایتی، خرید ملک، ثبت شرکت، کارآفرینی و… . شخص متقاضی با توجه به شرایط و میزان دارایی خود می تواند در یکی از روش های سرمایه گذاری اقدام نماید تا از این طریق، به اقامت و تابعیت این کشور دست یابد.
-
خرید ملک در سوئیس:
هر چند که خرید ملک در سوئیس یکی از روش های سرمایه گذاری در این کشور محسوب می شود؛ اما اگر قصد خرید ملک در سوئیس را دارید بهتر است بدانید که هر چند امکان خرید ملک در این کشور وجود دارد، اما منجر به اخذ اقامت بلند مدت برای شخص متقاضی نخواهد شد. اشخاصی که اقدام به خرید ملک در سوئیس می نمایند، می توانند به مدت 6 ماه در سال را در این کشور حضور داشته باشند. اما خرید ملک به تنهایی منجر به اخذ اقامت و تابعیت برای شخص متقاضی نخواهد شد. بنابراین به علاقمندان اخذ اقامت و تابعیت سوئیس از طریق سرمایه گذاری توصیه می شود که از روش های سرمایه گذاری غیر از خرید ملک در این کشور اقدام نمایند.
-
ثبت شرکت در سوئیس:
همانطور که می دانید برای ثبت شرکت، روش های متفاوتی وجود دارد؛ اما اگر خواهان ثبت شرکت در سوئیس هستید باید روشی را انتخاب نمایید که به اقامت و سپس تابعیت شما در این کشور منجر گردد. برای ثبت شرکت در سوئیس، شخص متقاضی باید در ابتدا بیزینس پلن یا همان طرح اقتصادی خود را ارائه نماید. در صورتی که طرح اقتصادی شخص متقاضی مورد تأیید قرار گیرد، این امکان را خواهد داشت که شرکت خود را در این کشور به ثبت رسانیده و مشغول به فعالیت گردد. یکی از رایج ترین شرکت هایی که در سوئیس به ثبت میرسد، شرکت با مسئولیت محدود می باشد که شخص متقاضی برای ثبت این شرکت باید حداقل سرمایه ای در حدود 100000 فرانک را دارا باشد.
-
کارآفرینی در سوئیس:
از دیگر روش هایی که شخص متقاضی می تواند از طریق آن به اقامت و تابعیت سوئیس دست یابد، کار آفرینی در سوئیس می باشد. اشخاصی که قصد انجام کارآفرینی در سوئیس دارند، باید در ابتدا طرح تجاری خود را ارائه نمایند. پس از تأیید طرح تجاری از طرف دولت سوئیس، این امکان وجود دارد که متقاضیان طرح اقتصادی خود را در این کشور راه اندازی نمایند. شخص متقاضی برای انجام کارآفرینی در کشور سوئیس باید حداقل 500000 فرانک سوئیس را دارا باشد. همچنین برای انجام کار آفرینی، شخص متقاضی باید حداقل 10 نفر از شهروندان سوئیس را در شرکت خود استخدام نماید. نکته مثبت در خضوص کارآفرینی در سوئیس این است که مبلغ سرمایه گذاری پس از تایید بیزنس پلن می بایست به حساب بانکی در کشور سوئیس منتقل شود و نه قبل از آن. اگر قصد سرمایه گذاری در سوئیس را دارید پیشنهاد می کنیم که قوانین مهاجرت به سوئیس از طریق سرمایه گذاری را مطالعه نموده و سپس برای این روش اقدام نمایید.
-
اقامت خودحمایتی سوئیس:
خودحمایتی یا اخذ اقامت سوئیس از طریق تمکن مالی، روش مهاجرتی است که تنها با نمایش میزان سرمایه مورد نیاز امکان پذیر است. در این روش که بیشتر برای افراد متمکن و بازنشسته توصیه می شود، افراد بدون نیاز به ارائه مدرک تحصیلی یا مدرک زبان خاصی می توانند تنها با نمایش میزان دارایی و سرمایه بانکی خود، برای سرمایه گذاری، مهاجرت و اخذ اقامت سوئیس اقدام نمایند. بدین گونه که به ازای تفاضل سنی 55 تا 78 سال بایستی تمکن مالی خود را نمایش داده و از درآمد ماهیانه ثابت برخوردار باشید. در این صورت به شما اقامت سوئیس از طریق تمکن مالی و به صورت موقتی اعطا می شود که با تمدید سالیانه آن، پس از چند سال می توانید آن را به اقامت دائم تبدیل کرده و سپس مقدمات اخذ پاسپورت سوئیس را فراهم نمایید. توجه فرمایید که تعداد پذیرش متقاضیان از این روش، محدود است و برای این روش بایستی در بازه زمانی تعیین شده اقدام کرد. فرد متقاضی اصلی می در این روش باید بالای 55 سال باشد تا بتواند به همراه همسر و فرزندان زیر 18 سال خود اقامت بازنشستگی سوئیس را اخذ نماید. همچنین متقاضی می تواند در کشور سوئیس به خرید ملک و سرمایه گذاری بپردازد، به شرطی که نیاز به استخدام در آن پروژه و شرکت و یا منجر به گرفتن موقعیت شغلی کارگر سوئیسی نباشد و تنها به قصد اخذ سود از سرمایه گذاری باشد.
شمیران گشت مجری تخصصی مهاجرت به سوئیس میباشد.
با ما تماس بگیرید ، مشاوره رایگان: ۰۲۱۲۶۲۰۶۳۵۷ – ۰۲۱۲۶۲۰۶۴۷۹
اگر میخواهید ما با شما تماس بگیریم میتوانید از طریق آیکن گوشه پایین سمت راست یا نوار کنار سمت چپ ثبت درخواست کنید.
مهاجرت به سوئیس از طریق ازدواج
یکی دیگر از راه های مهاجرت به سوئیس، مهاجرت از طریق ازدواج به این کشور می باشد. متقاضیان باید بدانند که جهت ازدواج با یک شهروند سوئیسی و یا کسی که دارای اقامت دائم این کشور است، می بایست تمامی قوانین این کشور را مورد بررسی قرار داده و آن ها را بپذیرند.
از جمله قوانین مربوط به ازدواج در کشور سوئیس داشتن حداقل سن 18 برای زوجین است. توجه داشته باشید این یک قانون کلی است و در مواردی خاص می تواند دچار تغییر شود. از دیگر مواردی که در بحث مهاجرت به سوئیس از طریق ازدواج مطرح می باشد، این مورد است که این ازدواج می بایست اولین ازدواج فرد در کشور سوئیس باشد.
پس از داشتن شرایط لازم و در صورت نبودن مشکل، مدارک مربوط به ازدواج می بایست به سفارت خانه کشور مقصد تحویل گردد و بعد از آن مدارک در پروسه بررسی های لازم قرار خواهد گرفت. دقت داشته باشید از جمله مواردی که در مهاجرت از طریق ازدواج به سوئیس و سایر کشورها بسیار حائز اهمیت است، اثبات هدف شما از ازدواج و رابطه واقعی شما با همسرتان خواهد بود.
لازم است اضافه کنیم که متقاضی مهاجرت به سوئیس از طریق ازدواج، از ابتدا دارای پاسپورت این کشور نخواهد شد و تنها از طریق ویزای موقت می تواند در این کشور اقامت داشته باشد و پس از گذشت سه سال و اثبات داشتن یک زندگی مشترک این امکان را خواهد داشت که نسبت به اخذ پاسپورت این کشور اقدام نمایند.