

بوشهر از شهرهای بندری ایران و مرکز استان بوشهر است که در حاشیهی شمالی خلیج فارس واقع شده است. بندر بوشهر یک شبه جزیره است که از سه جهت به آبهای خلیج فارس و از یک جهت به خشکی متصل شده است. سواحل زیبا، نخلستان های سرسبز و بناهای تاریخی آن را به مقصدی جذاب برای گردشگری تبدیل کرده است. در ادامه این مطلب با شمیران گشت همراه باشید این جاهای دیدنی و زیبا را برای شما معرفی نماییم .
جاذبه های تاریخی بوشهر
بافت قدیم بوشهر نیز از مهمترین جابههای گردشگری استان بوشهر است که با توجه به سبک خاص و منحصر به فرد معماری آن دارای جاذبههای بسیار زیادی است.
عمارت کازرونی بوشهر
عمارت کازرونی بوشهر از بناهای مربوط به اوایل دوره قاجار است در محله قدیمی بهبهانی بوشهر واقع شده و مالک این عمارت سید محمد رضا کازرونی از تاجران نامدار بوشهری است.
عمارت ملک
عمارت ملک که در فاصلهی شش کیلومتری بوشهر واقع شده است، یکی از بناهای تاریخی این شهر است که در دوران قاجار ساخته شده و قدمت آن به ۱۰۰ سال میرسد. صاحب این عمارت، یکی از تجار و بازرگانان معروف و ثروتمند بوشهر به نامِ «محمد مهدی ملک التجار» بود.
این بنا که توسط معماران فرانسوی و به سبکِ ساختمانهای قدیمی در خلیج فارس به نام «بنگله» و با مصالح بومی ساخته شده، در واقع یک مجموعهی ساختمانی با بخشهای مختلفی همچون سالن ملاقاتهای رسمی در طبقهی پایین، سالن ضیافتها و مهمانیهای خصوصی در طبقهی بالا، بارو، شاهنشین و اتاقها و ایوانهای مختلف و نیز حیاطهای تو در تو است. این عمارت در سالهای بعد پس از تسخیر توسط انگلیسیها، به مقر نظامی تبدیل شد.
عمارت گلشن
عمارت گلشن یکی از بناهای تاریخی دورهی قاجار است که در یکی از محلههای قدیمی به نام محلهی بهبهانی واقع شده است. این بنا که حدود ۱۷۰ سال پیش و به سبک معماری «بیت میلانی» ساخته شده است، یکی از جاهای دیدنی بوشهر و از جاذبههای گردشگری آن محسوب میشود که در نوع خود منحصربهفرد است. پیشنهاد میکنیم در سفر خود حتما به آن سر بزنید.
غار چهل خانه
غار چهل خانه واقع در شمال شهر سعدآباد دشتستان بوشهر رشته کوهی است که مشرف به رودخانه شاپور است. در ارتفاعات این کوه تعدادی اتاق شبیه به غارهای صخرهای و حجاری شده دیده میشود که یک مجموعه بسیار زیبا را تشکیل میدهند. اندازههای داخلی اتاقهای «غار چهل خانه» در ابعاد گوناگونی است. ورودی این دخمه به شکل ذوزنقه بوده و در داخل آن طاقچههایی در اشکال مختلف تعبیه شدهاست.
جاذبه های طبیعی بوشهر
سواحل زیبای استان بوشهر
سواحل ماسهای استان بوشهر را میتوان به عنوان یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری این استان نام برد که این استان در مجموع بیش از ۷۰۰ کیلومتر ساحل دارد که اغلب این سواحل برای استفاده عموم مردم آزاد است.
گنبد نمکی جاشک
گنبد نمکی جاشک در استان بوشهر و در نزدیکی روستای گنخک در فاصله 64 کیلومتری جنوب شهر خورموج مرکز شهرستان دشتی و درکیلومتری جنوب شرقی بندر بوشهر و در 144 کیلومتری جنوب شرقی مرکز استان قرار دارد یکی از بزرگترین و زیباترین گنبد نمکی ایران و خاورمیانه به شمار می آید و از جاذبه های طبیعی استان بوشهر است که در بهمن سال 1386 بعنوان اثر طبیعی ملی فسیلی به عنوان یکی از مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست به ثبت رسید.
مهمترین خصوصیات بارز و متفاوت کوه نمکی جاشک به نوع نمکهای این کوه نمکی، گنبدها و غارهای منحصر به فرد، آبشارها، بلورها و … می توان اشاره داشت.
چشمه آبگرم قوچارک
«چشمهٔ آبگرم قوچارک» در مسیر جاده بوشهر ــ به بندرعباس و در ۵ کیلومتری جنوب غربی اهرم قرار دارد. این چشمه از شکاف سنگهای آهک مارنی از زمین خارج میشود. آب این چشمه در ردیف آبهای سولفات، کلیسم، همراه با منیزیم زیاد و کلرور، سدیم و لرم است.
منطقه شکارممنوع کوه سیاه
منطقه شکارممنوع کوه سیاه در منطقه کوهستانی دشتستان استان بوشهر قرار دارد. این منطقه محل قشلاق عشایر قشقایی است. در حدود 7هزار رأس کل، بز، قوچ و میش وحشی در این زیست پناهگاه زندگی می کنند.
این منطقه در 83 کیلومتری جنوب شرقی برازجان با ارتفاع 1691 متر قرار دارد. در مناطق حفاظت شده شکارممنوع کوه سیاه با اجازه سازمان محیط زیست و اخذ پروانه، امکان شکار در فصول معینی وجود دارد.
ساحل ریشهر
ریشهر نام ناحیهای باستانی در ساحل خلیج فارس است که در فاصلهی هشت کیلومتری از بوشهر واقع شده است. این منطقه دارای تاریخی بسیار کهن است. براساس اشیاء، بناها و کتیبههای کشف شده در این ناحیه، گفته میشود که قدمت آن به هزارهی سوم تا هزارهی اول پیش از میلاد میرسد.