

بندرعباس مرکز استان هرمزگان در جنوب ایران قرارگرفته است. شهر بندرعباس مرکز شهرستان بندرعباس و یکی از نامهای پیشین آن بندر گمبرون بوده که با لشگر کشی شاه عباس یکم و بیرون راندن پرتغالی ها از ایران نامش به بندرعباس تغییر یافته است. بندرعباس بزرگترین بندر ایران است.
فاصله بندرعباس تا تهران ۱۲۸۷ کیلومتر، تا تبریز ۱۸۰۰ کیلومتر ، تا اصفهان ۹۳۳ کیلومتر، تا شیراز ۵۷۷ کیلومتر و تا کرمان ۴۹۱ کیلومتر است.
بندرعباس به دلیل شرایط خاص خود همواره پذیرای مهمانان زیادی از اقصی نقاط ایران است و جمعیت این شهر در فصلهای مختلف سال متفاوت است و همین شرایط موجب شده تا این شهر به یکی از مقصدهای گردشگری دریایی جنوب کشور تبدیل شود. شهر بندرعباس که در جنوب استان هرمزگان واقع شدهاست از شمال به ارتفاعات و کوهها و از جنوب به دریا منتهی میشود . آب و هوای این شهر گرم و مرطوب است. بهطور کلی در بندرعباس از نیمه آبان تا نیمه فروردین دارای آبوهوای مطبوعی است. ماههای اردیبهشت و خرداد هوا خشک، ماههای تیر تا مهر دارای اب و هوای مرطوب است .
در این مطلب شمیران گشت قصد دارد جاهای گردشگری بندرعباس را به شما معرفی نماید . پس با ما همراه باشید . جاذبه های استان هرمزگان را به سه بخش تاریخی ، طبیعی و تفریحی تقسیم کردیم .
جاذبه های تاریخی استان هرمزگان و بندر عباس
مجموعه گله داری :

قلعه فین :
شهر فین در شمال غربی در فاصله ۹۵ کیلومتری بندرعباس قرار دارد. این شهر با دارا بودن فضای وسیعی نخلستان متراکم و خیابانهای عموماً عاری از بدنه ساختمانی به عنوان یکی از نمونههای نادر و واقعی باغ شهر در سطح کشور میباشد . قدمت قلعه فین را از روی سفالهای بدست آمده میتوان به قرون میانه اسلامی نسبت داد.این قلعه احتمالاً در زمان ساخت جنبه نظامی داشتهاست .
پل لاتیدان:
پل تاریخی لاتیدان که به طولانی ترین پل تاریخی ایران نیز شهرت دارد در سال ۱۳۷۲ بر اثر وقوع سیلاب در نزدیکی روستای نیم کار شهرستان خمیر از خاک بیرون آمد. این پل با ۵۰۰ سال قدمت و طول یک کیلومتر دارای ۲۳۳ دهانه بوده که امروزه تنها ۳۳ دهانه آن سالم و بیش از ۲۰۰ متر آن قابل احیاء است. این پل در زمان شاه عباس اول و در جریان احداث جاده کاروان رو ساخته شده و نقش موثری در نقل و انتقال نیرو و تدارکات برای باز پس گیری منطقه خلیج فارس از استعمارگران پرتغالی داشته است.
جاذبه های طبیعی استان هرمزگان
کوه گنو :
شمال بندرعباس با آب و هوایی مطبوع سرزمینی کوهستانی، از جمله مناطقی است که کمتر شناخته شدهاند و از نظر آب و هوایی با فضای مرسوم و معمول تفاوت دارند. کوه گنو با ۲۳۴۷ متر ارتفاع در ۲۹کیلومتری شمال غربی بندرعباس غربی بین دهستان های فین ، سیاهو و ایسین واقع شدهاست . این کوه در مقایسه با آب و هوای گرم بندرعباس ، آب و هوایی نسبتاً معتدل دارد و به همین مناسبت نیز از اهمیت زیست محیطی و تفریحگاهی برخوردار است. این منطقه کلا توسط حفاظت محیط زیست محفاظت می شود و جزو زیستگاه های نادر طبیعی توسط یونسکو به ثبت رسیده، گونه های گیاهی نادری در این منطقه وجود دارد که در دنیا بی نظیر است.
آبشار پلکانی و فصلی بِدو :
آبشار بدو در استان هرمزگان واقع است و این آبشار فصلی از ارتفاعات کوه بدو در شمال روستای لمزان واقع در ۵۰ کیلومتری شمال غرب بندرعباس سرچشمه میگیرد. آبشار به صورت پلکانی به پایین میریزد. وجود اشکال پلکانی منظم در این آبشار مناظر زیبایی خلق کرده است و از دیگر جاذبه های این منطقه می توان به گنبد نمکی لمزان واقع در جنوب روستا اشاره کرد.
غار نمکی خرسین :
غار خرسین یکی از معدود غارهای نمکی بکر و دست نخورده استان هرمزگان است. این غار در بخش سیاهو در شمال شرقی و در فاصله ۸۰ کیلومتری مرکز استان واقع است. محیط کوه غالباً از سنگهای ناپایدار و نمکی تشکیل شده است، از اینرو پیشروی در این غار باید با احتیاط کامل انجام شود. ارتفاع دهانه غار ۳ متر، عرض دهانه ۴ متر و طول غار ۱۷۸ متر است. پس از طی چند متر وارد تالاری میشوید که در واقع بزرگترین و تنها تالار این غار است. بهترین فصل برای بازدید از غار اوایل بهار و تابستان است که میزان بارندگی کم است. به علت ریزشی و ناپایدار بودن دیوارههای غار و بهطور کلی محیط این کوه بازدید از غار در فصلهایی که با بارش شدید همراه میشود به هیچوجه توصیه نمیشود. از آنجاییکه آب آشامیدنی در داخل و همچنین در نزدیکی غار در دسترس نیست، باید از قبل پیشبینیهای لازم بعمل آید و نکات ایمنی را در خصوص غارها رعایت کرد. در سرتاسر مسیر غار قندیلها و گنبدهای نمکی وجود دارند و در میانه غار آبشار نمکی به ارتفاع ۱۲ متر قابل رویت است. در قسمتهایی از مسیر شیب زیاد و پوشیده بودن مسیر از نمک با جریان داشتن آب از زیر پوشش نمکی پیشروی را قدری مشکل میکند.