

استان فارس یکی از استانهای مهم گردشگری ایران بشمار می رود چون مهمترین آثار تاریخی و طبیعی و تمدن ایران در این استان قرار دارد . مهمترین آثار تاریخی ایران بلکه جهان به نام تخت جمشید در این استان و در شهرستان مرودشت قرار گرفته که خود سند معتبر تمدن ایران بحساب می آید. شهر زیبای شیراز نیز با داشتن شعرایی همچون حافظ و سعدی یکی از مشهورترین شهرهای ایران و جهان می باشد. با شمیران گشت به این استان زیبا سفر میکنیم و جاذبه های دیدنی آن را برای شما معرفی مینماییم .
مجموعه تخت جمشید :
تخت جمشید را می توان مشهورترین مجموعه از دوران باستان در ایران به شمار آورد که در سطح جهانی نیز کاملا شناخته شده است. احداث این مجموعه در دوره داریوش هخامنشی در حدود سالهای 520 تا 518 (پیش از میلاد : پ.م) شروع شد و در دوره پسر او , خشایار شاه هخامنشی نیز ادامه یافت. در دوره پادشاهان بعدی هخامنشی نیز فعالیت های در زمینه توسعه این مجموعه صورت گرفت. یکی از ویژگیهای این مجموعه این است که پیش و پس از آن، مجموعه ای با آن عظمت در تاریخ ایران ساخته نشده و هنوز هم منحصر به فرد است.
مجموعه تاریخی پاسارگاد :
محوطه تاریخی پاسارگاد در 70 کیلومتری شمال تخت جمشید، در 3 کیلومتری جاده آسفالته شیراز – آباده در استان فارس قرار داردمنطقهای که پاسارگاد در آن واقع شده به دشت مرغاب معروف است. رود پُلوار که در ایران باستان مدوس نامیده میشد، این دشت را سیراب میکند.
زندان سلیمان یکی دیگر از آثار بسیار زیبا در مجموعه تاریخی پاسارگاد است که به اوایل دوره هخامنشیان تعلق دارد و بنای چهار گوش برج مانندی است که در دوران اسلامی به زندان سلیمان شهرت یافته و اکنون فقط یک دیواره آن باقیمانده است.
شهر تاریخی بیشاور :
بیشاپور یکی از شهرهای باستانی ایران در استان فارس است که در زمان ساسانیان ساخته شده و امروزه تنها ویرانه هایی از آن برجای مانده است این شهر از قدیمی ترین شهرهایی است که تاریخچه ساخت آن به صورت مکتوب در سنگ نوشته ای موجود است. بیشاپور در شمال شهر کازرون و در فاصله 23 کیلومتری آن (110 کیلومتری شیراز) قرار گرفته و از شهرهای خوش آب و هوا و دارای طراحی و مهندسی ویژه آن روزگار بوده است.
نقش شاپور :
نقش شاپور از بقایای شهری آباد بر جای مانده است . در خرابه های شهر شاپور ، کم و بیش شالوده های بعضی عمارات نیز دیده می شود . خرابه های شهر در مکانی به نام «تنگ چوگان» در چند کیلومتری شهر کازرون قرار دارد .
دروازه قرآن :
بنای اصلی دروازه قرآن بنای سنگی منسوب به ” عضدالدوله دیلمی” بود و دو نسخه قرآن به خط ثلث عالی منسوب به ” ابراهیم سلطان” فرزند شاهرخ تیموری در اتاق بالای آن قرار داشت . مردم شیراز رسم داشتند که روز اول هر ماه قمری ، از زیر قرآن های این دروازه عبور کنند و خود را تا آخر ماه در پناه آن قرار دهند . در سال 1316 شمسی برای تعریض خیابان، این بنای تاریخی منهدم شد. چند سال بعد” حسین ایگار” بنای کنونی را کمی پایین تر از محل دروازه قرآن قدیم بنا کرد و با این اقدام، سنت شهر شیراز را احیا نمود.
آرامگاه شاه چراغ :
آرامگاه شاه چراغ با شکوه ترین و مهم ترین مرکز مذهبی شهرستان شیراز است که گنبد نیلوفری آن به سبک بسیار زیبایی کاشی کاری شده و از دوردست نمایان است .
باغ ارم :
باغ ارم که بنا و سردر آن از دوره قاجاریه به جای مانده، زیباترین باغ شیراز است . گل های زینتی و گونه های متنوع گیاهی موجود در این باغ، آن را به باغ گیاه شناسی دانشگاه شیراز بدل ساخته است .