

سیستان و بلوچستان را می توان یکی از محروم ترین و فراموش شده ترین استآنهای ایران دانست استانی با دیدنی های تاریخی، طبیعی بسیار زیاد که چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند. استان سیستان و بلوچستان در قسمت جنوب شرقی ایران قرار گرفته و یکی از استآنهای مرزی است. این استان با پاکستان و افغانستان هم مرز است. دیدنی های استان سیستان و بلوچستان بسیار زیاد است و در این مطلب سعی داریم شما را با تعدادی از مهم ترین جاذبه های تاریخی و طبیعی این استان آشنا کنیم . پس با شمیران گشت همراه باشید .
فواره های گِلی
گلافشان یکی از شگفت انگیز ترین پدیده های سیستان و بلوچستان است. سه گل افشان این منطقه در «دشت کهیر» واقع شده که دوتای آن ها به شکل تپه و دیگری به شکل آتشفشان است.
کوه خواجه
در فاصله ای 17 کیلومتری شهر زابل شاهد گنجینه ای از تاریخ خواهید بود که همچون جزیره ای در میان دریاچه هامون خودنمایی می کند. بر فراز کوه خواجه مجموعه ای از آثار تاریخی دوره های اشکانی و ساسانی جای گرفته است. شهرت این منطقه به کوه خواجه برگرفته از نام یکی از مریدان اهل بیت به نام خواجه مهدی می باشد. در کتاب اوستا نیز از این منطقه با نام های اوشیدا به معنی جایگاه عقل و خرد یاد شده است. از جمله مهم ترین آثار تاریخی این منطقه می توان به قلعه کافرون و مجموعه کک کهزاد اشاره کرد. در بازدید خود حتما به مقبره جالب خواجه و قبرها بالای کوه با معماری خاص سری بزنید. جالب است بدانید که اهالی منطقه اعتقاد دارند که اگر با نیت خاصی دست خود را در سوراخی که در قسمت قبرها وجود دارد فرو ببرید متناسب با نیتی که کرده اید همراه دستتان چیزی بیرون می آید. برای بازدید کامل از این منطقه وسیع حتما فرصت مناسب و چندین ساعت را درنظر بگیرید.
بندر چابهار
چابهار جنوبیترین شهر استان است که در فاصله هفتصد و شصت و یک کیلومتری زاهدان قرار دارد. این شهر در زمانهای قدیم «بندر تیس» نام داشت که در حال حاضر خرابههای آن در نه کیلومتری چابهار امروزی به جا مانده است. بندر تیس در آن ایام اهمیت و اعتبار فراوان داشت و یکی از مراکز مهم تجاری کرانههای دریای عمان بود. بندر چابهار در گذشتههای دور در تجارت خارجی ایران اهمیت وافری داشت، ولی در قرن گذشته در اثر کمتوجهی از رونق آن کاسته شد. در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی به علل مختلف از جمله شرایط جنگی، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفت. بندر امروزی چابهار اهمیت سوقالجیشی دارد و در حال حاضر یکی از مناطق آزاد تجاری کشور محسوب میشود. چابهار آب و هوایی بهاری و گرم دارد. حتی در فصل زمستان نیز کشت انواع محصولات کشاورزی ممکن است.
دریاچه هامون
دریاچه هامون سومین دریاچه بزرگ ایران پس از دریاچه خزر و دریاچه ارومیه است. این دریاچه از سه دریاچه کوچک تشکیل شده است که در زمان وفور آب به هم متصل می شوند و دریاچه هامون را تشکیل می دهند.
دهانه غلامان
شهری عظیم، مدفون شده زیر تپه ای شنی، خبر از مردمان متمدنی می دهد که در دوره ی باشکوه هخامنشیان در این ناحیه روزگار می گذراندند. شهری که تمامی بناهای آن از خشت و گل و با برنامه ریزی شهر و روی اصول ساخته شده است. از مهم ترین بناهای بجا مانده در این شهر می توان به نیایشگاهی بزرگ اشاره کرد که محل برگزاری مراسم مذهبی مرمان این شهر بوده است. کارشناسان بدلیل نبود هیچ نشانه ای از آتشسوزی و جنگ تنها دلیل متروکه شدن شهر را تغییر مسیر رود هیرمند می دانند که منبع اصلی آب شهر بوده است.
روستای تیس
روستایی از توابع چابهار و در فاصلۀ 5 کیلومتری شمال غربی آن است که در منطقه ای کوهپایه ای واقع شده است. پیشینۀ باستانی این بندر به دوران هخامنشیان باز میگردد و قدمتی در حدود 2500 سال دارد. آثار تاریخی فراوانی در این روستا وجود دارد. تیس یکی از بنادر مهم ایران در زمان هخامنشیان بوده است.