

استان کرمانشاه، استانی با دیدنی ها و جاذبه های تاریخی فراوان که گردشگران و مسافران زیادی را به خود جذب می کند.یکی از شاخصه های این استان زیبا، انواع غذاها، نان ها و شیرینی های محلی و سنتی آن می باشد. با شمیران گشت همراه باشید در این مطلب به معرفی این خوراکی های خوشمزه برای شما بپردازیم .
دنده کباب
یکی از کبابهای پرطرفدار ایران که به شیشلیک شباهت دارد دنده کباب کرمانشاه است. برای تهیه این غذای خوشمزه تکههای دنده گوسفندی را در مخلوطی از سیر، روغن زیتون، پیاز، سماق، سیر، رب گوجه فرنگی، جعفری خرد شده و لیمو ترش میخوابانند و در نهایت آن را روی منقل کباب میکنند. این کباب با برنج و یا نان سرو میشود.کبابپزهای حرفهای معتقدند که نوع گوشت گوسفند، طعم این کباب را میسازد و کسانی که دنده کباب سنتی را در کنار عشایر و دامداران کرمانشاه چشیدهاند، میدانند نوع گوشت چقدر در طعم این غذا تاثیر دارد.
خورش خلال کرمانشاه
اگر به مراسمی در کرمانشاه دعوت شدهاید، آن را اصلا از دست ندهید؛ چرا که قسمت هیجانانگیز این مراسم، غذاهای آن است و خورش خلال بادام کرمانشاه در میان تمام خوشمزهها، بدون رقیب خودنمایی میکند. خورش خلال با آن ظاهر زیبایش از موادی شامل خلال بادام، گوشت گوسفندی قیمه شده، زرشک سیاه، هل، گلاب و زعفران فراوان تهیه میشود. همچنین معمولا از روغن کرمانشاهی برای خوشرنگتر و خوشمزهتر شدن این خورش استفاده میکنند که رنگ و لعابی هوس انگیز به غذا میدهد.
آش عباسعلی
این آش از غذاهای محلی کرمانشاه و در گویش محلی معروف به آش وسلی است و تاریخچهای حدودا 200 ساله دارد. آشی که شخصی بنام عباسعلی نذر کرده بود شبها وقت افطار در مسجد محلشان به روزهداران بدهند و به حدی خوشمزه بود که همه دستور پختش را میخواستند. آش عباسعلی را معمولا در ماه مبارک رمضان و برای افطار نوش جان میکنند.
مواد لازم برای تهیه این آش منحصر به فرد: گوشت گوسفندی، لوبیا سفید، نخود، عدس, بلغور گندم، برنج دودی ایرانی، لوبیا چیتی، نعناع داغ، پیاز داغ، سیر داغ، روغن حیوانی کرمانشاهی، نمک، فلفل، ادویه جات، زردچوبه (حبوبات همه باید از قبل خیس خورده باشند).
شلمین
شلمین یا شلم آشی است که بیشتر اوقات در فصل زمستان می خورند اما به مانند ترخینه در بهار یا تابستان تهیه می شود. این غذا طعمی متفاوت دارد و کمی ترش مزه است. شلمین همان شلغم است. برای طبخ این غذا ابتدا شلغم و برگ آن را خرد کرده و میپزند. بعد از آن گندم بلغور شده را پخته و در ظرفهای مخصوص ریخته و ورز می دهند (چنگ میزنند). شلغم و آب آن را با انار و سبزی محلی مخلوط می کنند و روی بلغور می ریزند و چند روزی به همان صورت می ماند. بعد از چند روز ماده آمادهی شده را شبیه ترخینه تکه کرده و در زمستان آن را طبخ میکنند.
سورانه، بورانی پرخاصیت
آش سورانه یکی ازغذای محلی و بومی استان کرمانشاه و از انواع بورانی ها بوده که در فصل بهار به وفور طبخ و مصرف میشود، این غذا که از گیاهی شبیه به تره و سیر که انتهای ساقه آن به رنگ ارغوانی است، تهیه میشود و در گویش محلی مردم کرمانشاه، سوران یا سورون نامیده و تلفظ می شود.
آشپزان چیره دست این دیار با استفاده از گیاه سورانه، گوشت چرخکرده، پیاز، روغن زیتون، رب انار، شکر، نمک و فلفل سیاه، به طبخ و تهیه این غذای محلی میپردازند، غذایی که از خاصیت دارویی بسیاری برخوردار بوده و کارشناسان و پزشکان تغذیه، مصرف آن را توصیه میکنند، مضاف بر اینکه این آش لقب یکی از خوشمزهترین آشهای سنتی را به خود اختصاص داده است
آش سورانه بدون گوشت، بیشتر به نوعی بورانی شبیه است؛ اما بانوان کرمانشاهی این آش را با گوشت چرخ کرده، رب انار، روغن زیتون و پیاز به بهترین و خوشمزهترین شکل آماده میکنند.
خورشت کنگر
خورشت کنگر پای ثابت اکثر سفره های مردم کرمانشاه می باشد. این غذا حاوی مقادیر زیادی ویتامین و پتاسیم می باشد و شباهت زیادی به کرفس دارد و با موادی همچون کنگر، گوشت، روغن، جعفری، ریواس، نمک، نعناع، آبلیمو، گوجه سبز، فلفل، زردچوبه و نمک تهیه می شود.
جالب است بدانید که جهت پیشگیری و جلوگیری از بیماری سرطان و برای سلامت روده بزرگ این غذا از سوی کارشناسان تغذیه توصیه شده است.
کوکو پاغازه
پاغازه یک نوع سبزی محلی مخصوص فصل بهار است که خاصیت دارویی دارد. پاغازه برای درمان بیماری گوارشی و ناراحتیهای معده و رودهای استفاده میشود و از خانواده ترههاست.
طرز تهیه کوکو پاغازه به این صورت است. ابتدا این سبزی خوش عطر و بو را پس از شستن، به تیکههای کوچک خرد کرده و با سیر و پیاز رنده شده و ادویهجات مخصوص، نمک، زردچوبه و همچنین تخم مرغ مخلوط کرده و در ماهیتابه مانند کوکو سرخ میکنند. به همین راحتی میتوان این غذای پرخاصیت محلی را تهیه کرد.